Koppel & Søn, Feat. Alex Riel – 9. oktober

Fornemt musikals træf i Las Vegas Djurs når en af grundstenene i nyere dansk musik, Anders Koppel, i selskab med sønnen Benjamin Koppel og deres fælles ven Alex Riel, spiller i Las Vegas

Tre musikalske musketerer. Fra venstre: Benjamin Koppel, Anders Koppel og Alex Riel

Anders Koppel, Alex Riel og Benjamin Koppel er navnet på tre herrer, som musikalsk ikke er hr. Hvem-som-helst og reelt ikke kræver nærmere præsentation. Men for god ordens skyld bringer vi alligevel en:

Anders Koppel er kendt for sin ikoniske orgellyd i Savage Rose som var Danmarks første store internationale rockband og som en del af verdensmusikken, og som en del af verdensmusikorkestret Bazar. Han er en meget produktiv og brugt komponist. Han har skrevet musik til mere end 200 film, 20 balletter, 40 koncerter for solist og symfoniorkester som en lang række kammermusik værker.

Benjamin Koppel er kendt som en virtuos saxofonist. Han har samarbejdet med en lang række store jazznavne såsom Phil Woods, Kenny Werner og har udgivet knap 50 albums.

Han har medvirket på flere end 100 andre og Benjamin Koppel har indspillet med Joe Lovano, PaulBley, Charlie Mariano, Jack DeJohnette, m. fl. Han modtog i 2011 den franske ridderorden

L’Ordre des Arts de Lettres for sin indsats for udvikling af fransk og international kultur.

Alex Poul Riel er en dansk jazzmusiker, der spiller trommer.

Gennem årene har Riel spillet sammen med en række af jazzens store navne og har udgivet en lang række plader. Han er også brugt inden for pop og rock og var et af de oprindelige medlemmer i The Savage Rose. I 2021 er han fast medlem af Santa Cruz sideløbende med talrige engagementer i ind- og udland.

Blandt de musikere, han har optrådt sammen med, er Bill Evans, Niels-Henning Ørsted Pedersen, Ben Webster, Dexter Gordon, Stuff Smith, Wild Bill Davison, Eddie Lockjaw Davis, Monica Zetterlund og Svend Asmussen.

Med denne aften har far og søn den legendariske jazztrommeslager Alex Riel med. Repertoiret er fortrinsvis komponeret af de to generationer Koppel, der begge har ladet sig inspirere af mange forskellige musikalske udtryk og genrer.

 

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies.