Grønt Lys – 18. september

Hvis du endnu ikke har stiftet bekendskab med bandet Grønt Lys, så får du chancen nu
Grønt Lys er inspireret af det Sydfynske Øhav. Her er de dog fanget foran et hav af grønlangkål

Grønt Lys er inspireret af det Sydfynske Øhav. Her er de dog fanget foran et hav af grønlangkål

Grønt Lys indtager scenen i Las Vegas og skubber dermed efterårssæsonen i gang med dansk lyrik svøbt i vuggende rytmer – præcis som bølgerne omkring det sydfynske øhav på en funklende sensommerdag.

Ordsmed og basunist fra Svendborg
Bandets sangskriver og frontfigur Anders Andersen startede som klassisk basunist, og var også en tur omkring jazzen, før han som en fisk i vandet fandt sig til rette i folk- og singer/songwriter stilen. De nære og vedkommende tekster, som bemærkelsesværdigt tit handler om havet, giver stof til eftertanke og får flot modspil i melodier og det pågående musikalske drive, som bandet har med fra folkemusikken. Det er netop dette unikke drive, som Anders gerne vil tilføre popmusikken, og derfor har han samlet musikerne til Grønt Lys blandt sine folkemusik-kolleger.

Stadsensemble fra det Sydfynske Øhav
Grønt Lys startede som stadsensemble i Svendborg – en ordning der satte fokus på den spirerende og levedygtige musikalske undergrund i byen, og nu er spillemændene klar med debutalbummet ”Grønt Lys” som har fået mange roser med på vejen – Rootzone: “Tonerne og arrangementerne er internationale, men ordene er pæredanske, og de historier, der fortælles, er gode og stemningsmættede.” Senest har Grønt Lys været på Ø-hop Tour med koncerter på Langeland, Ærø, Skarø og Strynø – støttet af komponistforeningen DJBFA.

Grænselandet mellem pop og folk
Anders Andersen vil med sine sange gerne vise en vej der forener to traditioner og som bandnavnet antyder give Grønt Lys til fuldstændig at udforske grænselandet mellem pop og folk. I videoen kan du lytte til Grønt Lys – det store hold. Når Grønt Lys spiller i Las vegas bliver det ned følgende besætning: Anders Andersen: vokal, harmonika. Sigurd Hockings: guitar. Søren Lund: kontrabas. Mads Stephensen: trommer.

 

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies.