Årets nytårskvad fra bestyrelsen i Las Vegas Djurs

Hr. Krondyr er klar til at tage hul på 2023

Hr. Krondyr er klar til at tage hul på 2023

Fjerupgårde d. 31. december  2022

It’s now or never…🎵

🎠 Koppel, kæpheste, livestream, folkeaktier, jagtkonsortium, nytårstaffel

Kære

Forsamlingshuset på Georgsmindevej har overlevet endnu et år. Og hvilket år!
Hermed årets sidste kvad fra dit forsamlingshus – Fjerupgårde Forsamlingshus – Las Vegas Djurs – det Herrens år 2022.

Denne skrivelse er ikke et udkast til en takketale til en kommende Oscaruddeling. Og så alligevel…
For der er jo en årsag til at vores fælles forsamlingshus fortsat er i live, og at huset jævnligt kan invitere til koncert og fest. Derfor vil huset og bestyrelsen gerne benytte årsskiftet til at takke følgende:

Jesper Stubsgaard/Norddjurs Kommune, Bo Jacobsen/LIV (Liv i Forsamlingshusene), LVD’s Kulturudvalg, Krondyrbarens team, fællesspisningskoordinatoren, husets frivillige, naboer, venner og bekendte, ægtefæller, Knud (græsset slår ikke sig selv, etc.), husets trofaste medlemmer, Klaus, som gentagende gange har doneret topklassefisk til husets fester, diverse fonde, (ikke dem med fisk i), lokale medier, alle jer som køber billet og støtter op – og selvfølgelig alle de kunstnere, som optræder i Las Vegas til lidt under tariffen, fordi I holder af huset og stedets ånd. Det er frivillighed og fælleskab, når det er bedst.

Musikalsk har det været et sprudlende år. Forsamlingshuset lagde hårdt ud i foråret med dansk musik fra øverste hylde – familien Koppel kom forbi som Kornucopia.
Johannes og Gitte sørgede for tapas med udsøgte oste, som var tæt på at aflyse koncerten, da mange af musikerne hellere ville spise fra det vidunderlige bord – end spille musik. Men musik fik vi.

Det var overvældende og smukt at se Anders Koppel læne sig ind over det legendariske orgel, eller var det orglet som omfavnede komponisten? En tidslomme. Var året 1967 eller 2022. Hard to tell.

Det havpolitiske reggaeorkester Havlyd & Hest sang i efteråret om konsekvenserne af havbrug, huset vuggede med. Ulla, Rikke, Rob og Anna havde udsmykket scenen og salen til det smukkest havlandskab.
Koncerten var det nystartede Kulturudvalgs debut.

Koncerten i oktober med de caribiske veteraner Polcalypso var en koncert arrangeret i samarbejde med LIV. Caribiske toner blandede sig med den jyske muld og krondyrets brøl og stjernerne blinkede til det ivrigt dansende publikum og fremkaldte efter sigende et stjerneskud lige over husets tag.

I november var det tid til Årets Julefrokost 2022, som igen i år bød på et væld af dejlig julemad og musik.
Absent Minded Gypsys var så venlige at sparke novembers mørke væk og spille julen ind i Las Vegas Djurs.

Livestream fra Aarhus Universitet
I pauserne mellem koncerter har husets mangeårige medlem, Helle Marthinsen, sørget for gymnastik til hjernecellerne som tovholder på Livestream fra AU. Vi ber en stille bøn til, at Helle fortsat livestreamer i samarbejde med Aarhus Universitet, så vi også bliver udfordret på naturvidenskab i 2023.

Djurslands Kæphesteringriderforening med Dan Ib, Mogens og Steen i front, lukkede sæson 2022 af i Las Vegas Djurs med et vrinsk af et ridestævne for kæpheste og deres ejere.
Forældre, bedsteforælder, børn og børnebørn(slægter, som i nogle tilfælde er til, netop på grund af forsamlingshuset) kom fra nær og fjern for at fejre jul og gense skolekammerater og venner til julefest med kæphesteridning, rytmik og åben scene.

Goddag, farvel, på gensyn!
Alle de følelser, et forsamlingshus kan og bør rumme, er efter bestyrelsens bedste overbevisning udlevet og indfriet i det kære hus på Georgsmindevej i 2022. Og “Jow, jow!” der er altid plads til forbedringer. Dem har der været en del af  – også i 2022:

På et af årets varmeste dage pakkede Mogens og Jeppe malergrejet og satte kurs mod forsamlingshuset. Da dagen var omme funklede huset i solnedgang, tilbage i vante gevandter – musselmaling.

I efteråret brød Johannes, Jørgen og Søren husets gulv op, ikke for at grave efter guld, men for at efterisolere gulvet med økonomisk støttet fra Elrofonden. Da en krybekælder pludselig tonede frem og projektet blev dyrere, fremtryllede Kirsten de manglende dukatos. Nu er huset klar til yogamåtter og babyrytmik. Farvel til fodkulde. Isoleringen burde snart kunne aflæses på varmeregning, som lige nu ikke behøver synderlig hjælp til at sætte kurs mod fjerne galakser.

Og så er der maden. Fællesspisning handler om meget andet end mad. Her udveksles de nyeste strikkeopskrifter, Det 3. krydderi, den unikke dims.
Venskaber og fællesskab er en vigtig del af menuen.

Maden til Fællesspisning er lavet af husets venner og medlemmer. Det er sjældent et problem at besætte tjansen til at svinge palet og grydeske til en trommesolo på husets gryder.

Årets kokkeliste er endnu ikke søsat, men Fællesspisning er placeret i den første søndag i måneden. Så hiv kalenderen frem og find en søndag, hvor du kunne tænke dig at være kok i Las Vegas Djurs. Det er stressende, hyggeligt, udfordrende, sjovt – og fantastisk livsbekræftende. Så har du en indre kok, som vil ud, så hold dig ikke tilbage. Maden har sædvanligvis et tema. Som kok bestemmer du retning og indhold. Ved Fællesspisning er der også et fast team som – hvor utroligt det end lyder – er vilde og villige til at vaske op.
Vi oplyser på Facebook, hvor du tilmelder dig som kok og frivillig i begyndelsen af det nye år.

Nye tiltag kollapsede
Forsamlingshuset har i samarbejde med Norddjurs Kommune forsøgt at tiltrække nye foreninger, som gratis har kunne leje sig ind. Desværre er vi ikke kommet i mål med ordningen. Forsøget har ikke givet det resultat, vi havde håbet på. Foredraget om ‘Skovgårde’ trak fulde huse. Jena har standhaftigt holdt fast I LUF, som vi forventer fortsætter i det nye år. Og Livestream er også en fast del af husets program. Men vores verden er i hastig forandring, og ja, den usikkerhed smitter også af på forsamlingshuset.

Alle disse beskrivelser og aktiviteter er frugten af offervilje, engagement og ildhu. Lønnen bliver udbetalt på den indre konto i glæden ved at løfte i flok og skabe kultur, samhørighed og fællesskab.

Men alt har sin begrænsning og tid. Kirsten Katcher, som er en stor drivkraft i bestyrelsen og mange andre af husets vitale funktioner, har ytret ønske om at forlade bestyrelsen efter kommende generalforsamling. (Dato endnu ikke fastsat). En generalforsamling som tegner sig til at blive nervepirrende. Og det er ikke bare noget med at råbe ‘Ulven kommer, ulven kommer.” Ifølge TV2 Østjylland er ulven allerede spottet på disse kanter. Så kære alle, har du et blødt punkt for Las Vegas Djurs og kronhjorten, vil vi på det kraftigste opfordre til, at du møder op til kommende generalforsamling.

Husets fremtid er på spil
Måske er der en anden udvej: Folkeaktier, eller skal huset afhændes til et jagtkonsortium eller omdannes til en filial af Elgiganten? Det er op til medlemmerne. Så kom til den kommende generalforsamling. Det kræver medlemskab at stemme! Så betal hurtigst muligt kontingent. Det koster fortsat kun 150,- kr. Indbetales via MobilePay til 74668

Bestyrelsen overvejer at indkalde til nytårstaffel i februar, hvor vi lodder stemningen, så vi kan træffe den bedste og rigtigste beslutning for husets fremtid.

Så, pleeeease…! Skån vores fælles lyspunkt, Las Vegas Djurs. Betal kontingent!

Allerede nu er der gode oplevelser på programmet til sæson 2023. Bestyrelsen arbejder på højtryk med booking og tilrettelæggelse af kommende koncerter. Og Norddjurs Kommune har tildelt huset økonomisk støtte, så vi kan indfri en længe ønsket koncert med Boreas Korteater (eksternt link)
Detaljer om tid og sted følger på Facebook og vores hjemmeside.
Men som sagt. Kommende aktiviteter bliver aflyst, hvis ikke vi i fællesskab finder en retning for huset.

“We need you!” ❣️
Ikke flere violiner og løftede pegefingre i denne omgang. Men som sagt; Las Vegas Djurs har brug for dig: Som frivillig, som bestyrelsesmedlem, som menneske.
Så hvorfor ikke gribe chancen nu og begynde 2023 som aktivt medlem af vores forening? Der er ledige pladser på centrale poster. Så har du lyst til at fotografere, filme, PR, koordinere fællesspisning, udlejning, bar, bestyrelsesarbejde, fondsansøgninger; altså være aktiv omkring alle husets aktiviteter, så er Las Vegas Djurs en vidunderlig læringsplads for netværk og fællesskab.

Og glem ikke, at du kan leje forsamlingshuset til alle livets begivenheder til fordelagtige priser.

Så kom glad. Vi glæder os til nye oplevelser og fællesskab i Las Vegas Djurs 2023, hvor vi også skal have indviet nye havemøbler og markise.

I den forbindelse er det vel helt på sin plads at tilføje, at dagen i skrivende stund er tiltaget med 6 minutter.

Godt nytår og Gud bevare Danmark – og Las Vegas Djurs!

Med venlig hilsen og på vegne af LVD’s bestyrelse
Karin Rønnebæk
PR, Las Vegas Djurs

 
 

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies.